Recente projecten

/

Zaaddroogkast

Onlangs hebben wij voor één van onze opdrachtgevers een kast ontwikkeld voor onderzoeksdoeleinden voor zaad pilleertechnieken. Hiervoor is een kast nodig om kleine hoeveelheden gepilleerde zaden binnen een kort tijdsbestek te drogen. Hieronder vindt u afbeeldingen en de technische specificaties.

Afmeting/uitvoering: 740 x 815 x 2085 mm uitwendig.
Volledig RVS 18/10 afgewerkt m.u.v. de onder en achterzijde. Isolatiedikte 60mm. Onder de kast zijn 4 wielen gemonteerd, de voorste beremd en zwenkbaar.

Uitvoering binnenzijde: 1 compartiment bestaande uit 3 droogbakken. De bakken zijn vervaardigd uit Ocoume multiplex, afgewerkt met een slijtvaste lak. De bodem is van Rvs-gaas met daaronder de voorzieningen om de lucht te verdelen en zo een fluid bed te creëren. Zie hier voor een film van een fluid bed droogproces.

Iedere laag heeft een onafhankelijk instelbare ventilatiemogelijkheid. Voor iedere laag wordt er een gazen deksel meegeleverd.

Klimaatinstallatie: De kast is voorzien van een direct expansie koelsysteem (CFK en HCFK vrij).
Ventilatie installatie: Er bevinden zich 3 lagen welke ieder afzonderlijk met een ventilator regelbaar zijn. De luchtopbrengst van de ventilator is instelbaar. Het vermogen van de ventilator is voldoende om een fluid bed te genereren.

Drooginstallatie: Er is een ontvochtigingskoeler en een absorptie droger onder in de kast in een separate sectie gemonteerd. De droger zuigt de te drogen lucht aan, die vervolgens gedroogd op laagniveau in de kast wordt uitgeblazen.
De ventilator van de koeler mengt deze luchtstroom met de circulerende lucht in de kast. De regeneratieluchtstroom wordt van buiten de kast betrokken.

Regelinstallatie: Op het front van de kast zit een elektronisch regelpaneel, waarop de waarden voor drogen/conditioneren worden ingesteld en afgelezen. Er is een mogelijkheid om over te schakelen op conditioneren na een bepaalde tijd.

  • Date20 juni 2013