Producten

/

Weefselkweekkast

Voor  onderzoeksdoeleinden kunnen wij een weefselkweekkast realiseren die het mogelijk maakt voor de onderzoeker het ideale klimaat te creëren voor kiemproeven. Diversen mogelijkheden voor verlichting en de schakelbaarheid hiervan zijn leverbaar.  Wij willen u graag bijstaan bij het ontwerpen en uitwerken van uw installatiebehoefte.

De weefselkweekkasten kunnen worden uitgevoerd met schapkoeling, hierdoor wordt een homogene temperatuur verkregen. De TL armaturen worden onder de legboorden gehangen. De koeling van de schappen zorgt ervoor dat de lampenwarmte geen invloed heeft op het bovenliggende schap.

Het compartiment wordt  opgedeeld in 5 schappen.

De kast is uitgevoerd met een direct expansie koelsysteem, waarvan de koeler een relatief groot warmtewisselend oppervlak heeft waardoor een lagere temperatuur in de kast kan worden bereikt zonder dat de koeler invriest, en blijft de relatieve vochtigheid in de kast op een hoog niveau.

Een energiezuinige gelijkstroom ventilator zorgt voor de ventilatie in de kast. in de kast is een elektrisch verwarmingselement bevestigd, zodat de hogere gewenste temperatuur instelbaar is en ook bij uitgeschakelde verlichting de temperatuur gehandhaafd blijft. De compressor en luchtgekoelde condensor bevinden zich bovenop de kast. De overtollige warmte wordt aan de omgevingslucht afgegeven.

Temperatuurbereik is zonder verlichting tussen 2 en 40 °C en met verlichting tussen de 4 en 40 °C met een nauwkeurigheid als functie van plaats van 0,2 °C.

De kasten zijn uitgevoerd met een elektronisch regelpaneel, waarop de waarden voor dag/nacht ritme van de temperatuur worden ingesteld en afgelezen. Tevens zijn de schakeltijden voor dag/nachtregeling instelbaar zodat gewisseld kan worden met de temperatuur en het in en uit schakelen van de verlichting.

Onder de kast zijn 4 wielen gemonteerd, de voorsten beremd en zwenkbaar.

Een greep uit de mogelijke opties zijn:

  • Dimbare verlichting
  • LED verlichting

 

  • Date20 juni 2013