Producten

/

Osmose priming installaties

Het doel van deze installaties is het ontkiemen van de zaden door middel van een proces gecontroleerd uit te voeren. Hiervoor kunnen wij in samenspraak priming installaties samenstellen. Een voorbeeld hiervan is een priming kolom als weergegeven.

Verschillende uitvoeringen en systemen en schaalgrootte zijn mogelijk. Mogelijk is een één op één installatie of een systemen waarbij meerdere priming kolommen op één systeem voor luchtbehandeling en koeling worden aangesloten. Het basisprincipe voor de priming kolommen is in alle gevallen gelijk.

De basis is een perspex cilinder waar het zaad in de oplossing wordt gedaan.  De (voorbehandelde) lucht wordt van onderaf geforceerd door de oplossing geblazen.

De temperatuur van de oplossing wordt geregeld door middel van een dompelaar die in de kolom wordt gehangen. Er zijn uitvoeringen waarmee kan worden verwarmd en gekoeld.

Naast de kolom worden verlichtingsarmaturen geplaatst. De kolommen worden gemonteerd op een verrijdbaar RVS frame (combinatie van bok- en zwenkwielen).

De verschillende onderdelen van de kolommen worden met behulp van knevels op elkaar bevestigd, waardoor reiniging eenvoudig uit te voeren is.

De installatie wordt voorzien van een regelaar voor het beheersen van alle relevante processen, zoals temperatuur, tijdcycli en verlichting. Wij willen u graag bijstaan bij het ontwerpen en uitwerken van uw installatiebehoefte.

  • Date20 juni 2013