Recente projecten

/

Koelaggregaat klimaatkamer

Installatie koelaggregaat ten behoeve van een klimaatkamer.

Onlangs hebben wij voor één van onze opdrachtgevers een aanpassing gedaan aan een bestaande klimaat kamer. In deze kamer is extra koelvermogen benodigd hetgeen is gerealiseerd door middel van een additionele koelaggregaat welke is aangesloten op het reeds aanwezige gekoeld water leidingnet.

Temperatuur: Wijziging van minimaal 7,5 naar 2 graden Celsius.

Koelinstallatie: Koelaggregaat l’Unite Hermetique van +/- 2 kW. Bij -8 gr.C verdampen en bij 30 gr.C condenseren. Dit geheel is samengebouwd op een frame met expansieventiel, watergekoelde condensor, watergevulde verdamper, filter/droger, kijkglas, HD/LD pressostaat en een waterregelventiel. Het geheel is afgewerkt in een witte omkasting samengesteld uit trespa panelen.

Waterinstallatie: Verdamperzijdig is deze unit door middel van een nieuwe leidingverbinding voorzien van pomp en expansieverziening aangesloten op de bestaande watergevulde verdamper. Vervolgens is deze zijde gevuld met water met etylene glycol ter voorkoming van bevriezing. Condensorzijdig wordt deze unit aangesloten op het bestaande gekoeldwaterleidingnet welke nu rechtstreeks is aangesloten op de verdamper. Het leidingwerk is geïsoleerd met dampdichte armacell isolatie.

Regelinstallatie: De bestaande regeling is aangepast in vrijgave compressor/pomp bij koelvraag. De schakelkast is uitgebreid met een voeding voor de compressor en pomp en de diverse schakelcontacten voor beveiligingen.

Beveiligingsinstallatie: Er is een HD/LD pressostaat opgenomen voor uitschakeling bij een te hoge of lage druk in het koelcircuit.

  • Date20 juni 2013