Producten

/

Klimaatkast

De klimaatkasten zijn uitgevoerd met een direct expansie koelsysteem, waarvan de koeler een relatief groot warmtewisselend oppervlak heeft waardoor een lagere temperatuur in de kast kan worden bereikt zonder dat de koeler invriest, en blijft de relatieve vochtigheid in de kast op een hoog niveau.
De kast is uitgevoerd met een energie zuinige gelijkstroom ventilator. in de kast wordt een elektrisch verwarmingselement bevestigd, zodat de hogere gewenste temperatuur instelbaar is en ook bij uitgeschakelde verlichting de temperatuur gehandhaafd blijft. De compressor en luchtgekoelde condensor bevinden zich bovenop de kast. De overtollige warmte wordt aan de omgevingslucht afgegeven.
De kasten zijn uitgevoerd met een elektronisch regelpaneel, waarop de waarden voor dag/nacht ritme van de temperatuur worden ingesteld en afgelezen. Tevens zijn de schakeltijden voor dag/nachtregeling instelbaar zodat gewisseld kan worden met de temperatuur en het in en uit schakelen van de verlichting.
Onder de kast zijn 4 wielen gemonteerd, de voorsten beremd en zwenkbaar.
Temperatuurbereik is zonder verlichting tussen 2 en 40 °C en met verlichting tussen de 4 en 40 °C met een nauwkeurigheid als functie van plaats van 0,2 °C.

Hieronder een greep uit de mogelijkheden van de klimaatkast:

Watergekoelde condensor:
De bij het koelproces vrijgekomen warmte wordt standaard door een luchtgekoelde condensor afgegeven aan de ruimte. Indien de klimaatkast in een ruimte staat waar deze warmtelast onwenselijk is kunnen wij de condensor uitvoeren als een watergekoelde variant en de warmte afgeven aan bijvoorbeeld een gekoeld waterleidingnet in het gebouw.

Wandcontactdoos in de klimaatkast.
Voor eventuele meetapparatuur of andere apparatuur kunnen wij een wandcontactdoos in de klimaatkast aanbrengen.

Kozijnverwarming:
Indien de in de klimaatkast een zeer hoge relatieve luchtvochtigheid gewenst is kan er een risico zijn voor condensatie. Hiervoor kan rond de deuraansluiting een verwarmingslint in het kozijn worden aangebracht met een vermogen van 20W/m. Met behulp van een dimmer kan het vermogen traploos tot 0 worden gereduceerd.

Bevochtingsfunctie:
Indien een hoge relatieve luchtvochtigheid is gewenst is het mogelijk om met een ultrasoonbevochtiger de vochtigheid naar maximaal 85% te brengen. Hoger is ook mogelijk, dit moet dan specifiek worden berekend.

Droogfunctie:
Indien een lage luchtvochtigheid is gewenst is het mogelijk om met een sorptiedroger de relatieve luchtvochtigheid te verlagen tot een minimum van ca. 10%.

Koeling in het legboord in combinatie met verlichting.
Hierbij worden de TL armaturen onder de legboorden gehangen en zorgt de koeling van de schappen dat de lampenwarmte geen invloed heeft op het bovenliggende schap. Het compartiment wordt  opgedeeld in 5 schappen.

Verlichting met voorziening tegen invloed van de lampenwarmte op de ruimtecondities.
Links en rechts in de klimaatkast worden 2×2 TLD verlichtingsarmaturen gemonteerd achter plexiglas. Hierdoor wordt de klimaatkast niet thermisch belast. In deze uitvoering zijn de legboorden kleiner. Elk gewenste indeling is mogelijk, deze kan worden afgestemd op het gebruik van interne transportmiddelen. Voorts kan worden gedacht aan:
Roosters uitgevoerd in RVS
Roosters uitgevoerd in staal met rilsan coating
Roosters uitgevoerd met een polyesterpoedercoating
Bladen / bakjes uitgevoerd in RVS

Weekprogramma schakelklok
In de regeling zijn er mogelijkheden om deze uit te breiden naar instelmogelijkheden om op dag of weekniveau de verlichting en/of de temperatuur te schakelen.  Hierdoor is het mogelijk dag- nachtcycli te programmeren.

Led verlichting.
Voor de toepassing van led verlichting zijn veel mogelijkheden. In samenspraak moet dit ontwerp worden gemaakt. De bepaling van lichtopbrengst en het kleurenpalet moet goed afgestemd worden op de toepassing. Graag staan wij u bij voor de selectie hiervan.

De kasten worden in de eigen werkplaats gebouwd en getest. Ze worden stekkerklaar, bedrijfsgereed en voorzien van uitgebreide documentatie.

  • Date20 september 2013